Konec roku se nezadržitelně přiblížil, a tak Draci na svém sletu v Orlických horách na Masarykově chatě bilancovali uplynulou sezónu. Vše dopadlo na výbornou, jak koloběžkářská sezóna, tak také slet.

Letos to cinkalo nejen na domácí scéně, ale i světové. Doma to byly hlavně stupně stříbrné, ale cenné bylo také umístění bronzové či bramborové či další těžce vybojované. Na Svět v holandském Losseru se Draci připravili přenáramně a mnohdy předčili i své nejtajnější sny a očekávání. Při vyhlašování vítězů byli pozváni na pódium a dokonce se jim podařilo několikrát vystoupit na stupeň zlatý nejvyšší a šířit tak krásu české hymny. Je pravda, že některým z nás nebylo souzeno závod dokončit, ale celkově jsme si celý šampionát srdečně užili, ať už jako závodníci či jako fanoušci.

 

Poslední slet, na kterém se již nezávodilo, byl vyjímečně bez koloběžek.

Pravda, zprvu to lehce zaskřípalo, ale nakonec vše dopadlo jako v pohádce. Všichni vyrazili po červené turistické značce.  Jedni šli na jih, druzí opozdivší se, se vydali dle pokynu po červené, ale bohužel na sever. Nejvyšší vrchol Orlických hor Velkou Deštnou tak zdolali pouze někteří. Ostatní si to však také užili. A protože na cestě nepotkali žádné Draky, došli až do nedaleké Olešnice. Nakonec se večer všichni opět setkali na základně, aby mohli pokračovat v hodnocení sezóny a kout pikle na příští rok.

Pokoje byly vyhřáty na nejvyšší možný stupeň, vedro jako v dračí sluji. Zprvu se zdálo být teplo příjemné, neboť promáčené svršky a boty z výletu rychle usychaly, ale následně vysychali také Draci a tak jim nezbylo než se zachránit u paní hostinské, kde svlažili své vysychající útroby nejen místním pivem od Rampušáka.

Večer se hlavní témata kupodivu nesla ve znamení koloběžek. Co všechno bylo vymyšleno na příští sezónu vědí jen Draci s Rampušákem a až do zveřejnění to zůstane tajemstvím.

S nedělním ránem mrholení a mlhu vystřídalo životodárné slunce a mnohohlavý dračí oddíl se rozjel na všechny strany republiky, aby mohl podat svědectví o kráse koloběžkování ať již na koloběžkách nebo bez nich.